• specialistisch maatwerk
  • nauwkeurig meet- en kalibratie apparatuur
  • 100% eindcontrole
  • snelle levertijd

Weerstanden voor veilig treinverkeer

De weerstanden van Huyser worden gebruikt in het ATB-systeem van de Nederlandse Spoorwegen. Dit treinbeïnvloedingssysteem helpt de machinist bij het tijdig afremmen bij spoorwegseinen. Het systeem is landelijk ingevoerd na een fatale treinramp in 1962, nabij Harmelen. Zodat dit soort ongelukken in de toekomst niet meer zouden kunnen gebeuren.

Sinds die tijd zijn de weerstanden van Huyser breed geïmplementeerd in het Nederlandse spoorwegennetwerk.

De kern van de mass flow meters van Bronkhorst High-Tech B.V.

Huyser produceert de kern van de producten van Bronkhorst. Dit bedrijf maakt mass flow meters. Mass flow meters meten en regelen massadoorstroming en druk. Ze worden gebruikt in bijvoorbeeld de petrochemie, maar ook in de gezondheidszorg en in de energiesector. Huyser levert de sensoren.

Bronkhorst en Huyser werken nauw samen aan de ontwikkeling van de mass flow meters. Bronkhorst stelt hoge eisen aan de sensoren die Huyser voor ze maakt. Aan de andere kant zet Huyser haar expertise in om de producten van Bronkhorst te verbeteren.

Weerstanden voor chassismontage

Wij produceren al jaren weerstanden voor chassismontage. Die worden gebruikt om de temperatuur van een installatiekast hoger te houden dan de omgevingstemperatuur. Dit om condensvorming in de kast te voorkomen.

Scroll naar boven