Home ›› Soorten Weerstanden

Soorten weerstanden op maat gemaakt

Weerstanden worden op verschillende plekken en voor diverse doeleinden gebruikt. Daarom zijn er veel soorten weerstanden. De ene wordt gebruikt om stroom te meten voor meetcircuits, terwijl andere weerstanden als afsluitweerstand dienen. Huyser draadweerstanden levert op specificaties van opdrachtgevers. Alle soorten weerstanden; van enkele stuks tot grotere series. We behandelen de meest terugkerende weerstanden hier: draadgewonden belastingsweerstanden en hoog- en laagohmige draadgewonden precisieweerstanden.

Huyser produceert allerlei soorten weerstanden op specificatie van opdrachtgevers. Met hoogohmige draadgewonden precisieweerstanden en shuntweerstanden onderscheidden wij ons van onze concurrenten. De weerstanden worden in een inductiearme uitvoering geleverd. Door onze grote flexibiliteit kunnen wij zowel enkele stuks als grotere series leveren.

soorten weerstanden shuntweerstanden
neem contact op ››

Soorten weerstanden op maat gemaakt

Huyser Draadweerstanden ontwikkelt diverse toepassingen op specificaties van verschillende klanten. Door de diverse aanvragen zijn we breed gespecialiseerd. Terugkerende weerstanden zijn draadgewonden belastingsweerstanden, hoogohmige draadgewonden en laagohmige draadgewonden precisieweerstanden. Die laatsten worden ook wel shuntweerstanden genoemd.

Draadgewonden belastingsweerstanden worden voornamelijk gebruikt voor middenspanning en hoogspanningsinstallaties. Precisieweerstanden, de andere soorten weerstanden worden gebruikt voor meetcircuits om stroom te kunnen meten. Zo zijn er hoogohmige draadgewonden precisieweerstanden en laagohmige draadgewonden precisieweerstanden, de shuntweerstanden. Met het maken op specificatie van hoogohmige draadgewonden precisieweerstanden onderscheiden wij ons echt in de markt. Huyser Draadweerstanden kan deze zeer nauwkeurig maken.

Shuntweerstanden

Op plekken waar stroom gemeten wordt, vindt u vaak shuntweerstanden. Die worden daar veel toegepast. Shunts zijn laagohmige weerstanden. Deze zitten als afsluitweerstand bij stroomtransformatoren in multimeters. Grotere stromen meten is mogelijk met een combinatie van een shuntweerstand en een externe multimeter. Ook in combinatie met een oscilloscoop kan stroom worden gemeten. Voor het meten van wisselstromen in complexe productieprocessen of in combinatie met vermogensmeters zijn speciale uitvoeringen van shunts leverbaar.

Shuntweerstanden zijn elektrische weerstanden die zijn naam heeft te danken aan de toepassing waar het in het verleden voor werd gebruikt. De naam is afgeleid van het Engelse begrip shunt dat staat voor aftakking. Vroeger konden draaispoelen en weekijzer stroommeters maar een beperkte stroom verwerken. Voor grotere stromen werden shuntweerstanden gebruikt. Deze werkten als omleiding voor de hoofdstroom.

Shuntweerstanden toepassingen

Shuntweerstanden kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor audiotoepassingen. Ook deze worden gebruikt voor het meten in meetcircuits. Daarnaast zijn er ook nog ingegoten weerstanden voor chassismontage. Die worden gebruikt om de temperatuur van een installatiekast hoger te houden dan de omgevingstemperatuur. Dit om condensvorming in de kast te voorkomen.

soorten weerstanden shuntweerstanden
neem contact op ››

Soorten weerstanden worden gecontroleerd en getest

Precisieweerstanden, simulatoren en weerstandsbanken van verschillende producenten worden door onze reparatieafdeling gecontroleerd, onderhouden en gerepareerd. Huyser verzorgt daarnaast de kalibratie van zowel de door ons geproduceerde, gerepareerde of gecontroleerde instrumenten als de kalibratie van precisieweerstanden van alle fabricaten. In de geconditioneerde meetkamer gebruiken we de nauwkeurigste gekalibreerde meetapparatuur.

Meer weten? De specialist in draadweerstanden helpt u verder

Wilt u weten welke soorten weerstanden wij voor u kunnen ontwikkelen? Neem contact op met Huyser Draadweerstanden. Wij zijn een specialist in weerstanden. Op specificaties van opdrachtgevers produceren wij draadweerstanden, sensoren, shunts en weerstandsbanken voor uiteenlopende toepassingen. In onze mechanische werkplaats beschikken we over onder andere een lasersnijmachine, een CNC freesmachine en een orbitale lasmachine. Met de geavanceerde computergestuurde wikkelmachines op de productieafdeling realiseren we uw wensen. Huyser draadweerstanden is ISO gecertificeerd (ISO 9001 en ISO 14001).

Contact

Scroll naar boven