Soorten weerstanden op maat gemaakt

Weerstanden worden op verschillende plekken en voor diverse doeleinden gebruikt. Daarom zijn er veel soorten weerstanden. De ene wordt gebruikt om stroom te meten voor meetcircuits, terwijl andere weerstanden als afsluitweerstand dienen. Technisch bedrijf Huyser levert op specificaties van opdrachtgevers. Alle soorten weerstanden; van enkele stuks tot grotere series. We behandelen de meest geleverde weerstanden hier: draadgewonden belastingsweerstanden en hoog- en laagohmige draadgewonden precisieweerstanden.

Huyser produceert allerlei soorten weerstanden op specificatie van opdrachtgevers. Met hoogohmige draadgewonden, precisieweerstanden en shuntweerstanden onderscheiden wij ons van onze concurrenten. De weerstanden kunnen in een inductiearme uitvoering geleverd worden. Door onze grote flexibiliteit kunnen wij zowel enkele stuks als grotere series leveren.

soorten weerstanden shuntweerstanden

neem contact op ››

Soorten weerstanden op maat gemaakt

Technisch bedrijf Huyser ontwikkelt diverse uitvoeringen voor uiteenlopende toepassingen op specificatie van de klant. Door de diverse aanvragen zijn we breed gespecialiseerd. Terugkerende weerstanden zijn draadgewonden belastingsweerstanden, hoogohmige draadgewonden en laagohmige draadgewonden precisieweerstanden. Als laagohmige precisieweerstanden worden gebruikt om stromen te meten, worden het shunts - ofwel shuntweerstanden - genoemd. 

Draadgewonden belastingsweerstanden worden gebruikt voor laagspanning, middenspanning en hoogspanningsinstallaties. Precisieweerstanden, de andere soorten weerstanden, worden gebruikt in meetcircuits om stroom te kunnen meten. Zo zijn er hoogohmige draadgewonden precisieweerstanden en laagohmige draadgewonden precisieweerstanden, de shuntweerstanden. Met het maken op specificatie van hoogohmige draadgewonden precisieweerstanden onderscheiden wij ons echt in de markt. Technisch Bedrijf Huyser kan deze met zeer hoge nauwkeurigheid maken.

Shuntweerstanden

In installaties waar stroom gemeten wordt, vindt u vaak shuntweerstanden. Die worden daar veel toegepast. Shunts zijn laagohmige weerstanden. Deze worden als afsluitweerstand bij stroomtransformatoren toegepast en in multimeters. Grotere stromen meten is mogelijk met een combinatie van een shuntweerstand en een externe multimeter. Ook in combinatie met een oscilloscoop kan stroom worden gemeten. Voor het meten van wisselstromen in complexe productieprocessen of in combinatie met vermogensmeters zijn speciale uitvoeringen van shunts leverbaar.

Een shuntweerstand is een elektrische weerstand die zijn naam ontleent aan de toepassing waar het in het verleden voor werd gebruikt. De naam is afgeleid van het Engelse begrip shunt dat staat voor aftakking. Vroeger konden draaispoelen en weekijzer stroommeters maar een beperkte stroom verwerken. Voor grotere stromen werden shuntweerstanden gebruikt. Deze werkten als omleiding voor de hoofdstroom.

Shuntweerstanden en toepassingen

Shuntweerstanden kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor audiotoepassingen. Ze kunnen hierin worden gebruikt voor het meten van stromen in elektrische circuits. Naast shunts zijn er ook nog ingegoten weerstanden voor chassismontage. Die worden gebruikt om de temperatuur van een installatiekast hoger te houden dan de omgevingstemperatuur. Dit om condensvorming in de kast te voorkomen.

soorten weerstanden shuntweerstanden

neem contact op ››

Alle soorten weerstanden en instrumenten worden gecontroleerd en getest

Precisieweerstanden, simulatoren en weerstandsbanken van verschillende producenten worden door onze reparatieafdeling gecontroleerd, onderhouden en gerepareerd. Huyser verzorgt daarnaast de kalibratie van zowel de door ons geproduceerde, gerepareerde of gecontroleerde instrumenten als de kalibratie van precisieweerstanden van alle fabricaten. In de geconditioneerde meetkamer gebruiken we de nauwkeurigste gekalibreerde meetapparatuur.

Meer weten? De specialist in draadweerstanden helpt u verder

Wilt u weten welke soorten weerstanden wij voor u kunnen ontwikkelen? Neem contact op met Technisch bedrijf Huyser. Wij zijn een specialist in weerstanden. Op specificaties van opdrachtgevers produceren wij draadweerstanden, precisieweerstanden, belastingweerstanden, sensoren, shunts en weerstandsbanken voor uiteenlopende toepassingen. In onze mechanische werkplaats beschikken we over onder andere een lasersnijmachine, een CNC-freesmachine en een orbitale lasmachine. Met de geavanceerde computergestuurde wikkelmachines op de productieafdeling realiseren wij uw wensen. Technisch bedrijf Huyser is ISO gecertificeerd (ISO 9001 en ISO 14001).

sfeerfoto apparaten

We are a technical company specialized in producing various types of resistors for different applications. From shunts to Pt 100 simulators, we supply single units as well as larger series.

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close