Flowsensoren zijn broodnodig en knap handig!

Het lijkt maar een klein detail, maar een flowsensor betekent serieuze verbeteringen voor de veiligheid, controle en efficiëntie van uw product. Deze kleine apparaatjes zijn in essentie meters, en worden daarom ook wel flowmeters genoemd. Ze meten de stroom van vloeistoffen en verstrekken daarmee waardevolle data over het functioneren van uw systeem. U kan deze data vervolgens op veel verschillende manieren inzetten. Daarom vindt u ze terug in vele vormen en op vele plekken. Van medische beademingsapparatuur tot voedselproductie: overal waar men met vloeistoffen en gassen werkt, bieden flowsensoren een uitkomst. Als specialist in stroomregulatie is Huyser Draadweerstanden deskundig en erkend: zo leveren wij de kern van de mass-flowmeters van Bronkhorst High Tech.

flowsensoren sensor

neem contact op ››

Flowsensoren: overal goed voor

Flowsensoren kunnen een oplossing zijn voor veel verschillende problemen.

  • Ten eerste zijn ze onontbeerlijk voor de veiligheid: een flowmeter detecteert afwijkende stroming, zoals in het geval van een lekkage of haperende pompen, en slaat vroegtijdig alarm.
  • Daarnaast kan u de data gebruiken om de alledaagse consumptie van stoffen te reguleren en verbeteren. Met zicht op de doorstroom van gassen of vloeistoffen is het gemakkelijk om de opstoppingen en inefficiënties te lokaliseren en te verhelpen – zelfs als de druk gelijk blijft. Zo is het makkelijk energie besparen!
  • De vroegtijdige detectie van verandering kan eveneens helpen bij het onderhoud van uw producten. Als u vroeg het probleem in de gaten hebt, voorkomt u dat de werking van uw product langdurig onderbroken blijft.

Voor meer voordelen van flowsensoren, zie de site van het Amerikaanse Keyence.

flowsensoren meter

neem contact op ››

Huyser, specialist van het eerste uur

Huyser Draadweerstanden is als specialist door en door bekend met de werking van flowsensoren. Al vanaf de oprichting in 1953 in Rotterdam houden wij ons bezig met de doorstroom van stoffen en energie: ons eerste product waren weerstandselementjes voor het verwarmen van sigarenkistjes. Door uitstekende kwaliteit, snelheid en maatwerk is het bedrijf sindsdien gestaag gegroeid – omdat we telkens uit het pand groeiden hebben we wel drie keer moeten verhuizen. Met behulp van onze producten beveiligen de Nederlandse Spoorwegen hun spoornet, met onze weerstanden voor chassismontage blijft de temperatuur in installatiekasten op peil, en met onze flowsensoren kan Bronkhorst High Tech B.V. massa-flowmeters produceren voor de petrochemie. Bekijk hier al onze projecten.

Flowsensoren speciaal op maat en zonder zorgen

Omdat er zoveel verschillende toepassingen zijn, zijn er ook veel verschillende flowsensoren. Dat is geen probleem voor Huyser: wij hebben een goed uitgeruste mechanische werkplaats, waar we onder andere beschikken over een lasersnijmachine, een CNC-freesmachine en een orbitale lasmachine. Hierdoor kunnen we u helpen met een op maat gemaakte flowsensor, die precies past bij het doel dat u voor ogen heeft. Na uw speciale verzoek kunnen we al na enkele dagen een prototype tonen. In samenwerking met u ontwikkelen vervolgens het prototype door tot een volwaardig flowsensor dat uw product verrijkt. Aarzel dan ook niet om contact op te nemen via het contactformulier, via e-mail naar info@huyser.nl of via ons telefoonnummer 010 - 248 01 33.

sfeerfoto apparaten

We are a technical company specialized in producing various types of resistors for different applications. From shunts to Pt 100 simulators, we supply single units as well as larger series.

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close