projecten

Branches

Energie
Meet- en regeltechniek
Machine- en apparatenbouw
branches icon bouw en infra

Bouw en Infra

In veel sectoren worden weerstanden gebruikt. In de ene sector meer dan de ander. Waar veel weerstanden worden gebruikt is de Bouw en Infra. Weerstanden worden bijvoorbeeld gebruikt bij het afremmen van treinen. Huyser Draadweerstanden maakt weerstanden op maat, zowel per stuk als in grote series. Ook produceren wij sensors voor de petrochemie en de gezondheidssector.

Grootste sectoren van Nederland

De Bouw en Infra is één van de grootste sectoren van Nederland. Het omvat bouwprojecten en aanpassingen aan de infrastructuur. Of een stad met een nieuwbouwwijk wordt uitgebreid, er een spoorlijn wordt aangelegd of dat een rivier de ruimte krijgt; Het valt allemaal onder Bouw en Infra. Huyser Draadweerstanden is direct en indirect betrokken bij vele projecten in deze sector. Heeft u of uw bedrijf op maat gemaakte weerstanden of sensors nodig? 

bouw en infra spoor

"De weerstanden van Huyser worden gebruikt in het ATB-systeem van de Nederlandse Spoorwegen. Dit treinbeïnvloedingssysteem helpt de machinist bij het tijdig afremmen bij spoorwegseinen. "

bouw en infra wire resistors

Bouw en Infra

De sector Bouw en Infra is groot en belangrijk. Er wordt al veel gebouwd in Nederland en dat gaat de komende jaren verder toenemen als het aan gemeenten, provincies, investeerders en bedrijven ligt. Waar veel gebouwd wordt, zijn aanpassingen aan de infrastructuur nodig. Nieuwe wijken hebben ontsluitingswegen nodig. Of er worden stations gebouwd om het bereikbaar te maken voor het openbaar vervoer. Met de nieuwe eisen omtrent de uitstoot van stikstof wordt de infrastructuur wellicht aangepast om de natuur meer ruimte te geven.

Waarvoor worden weerstanden in de Bouw en Infra gebruikt?

Weerstanden worden voor uiteenlopende doeleinden gebruikt. Zo ook in de sector Bouw en Infra. In de infrastructuur is het ATB-systeem van de Nederlandse Spoorwegen (NS) een voorbeeld waarin weerstanden van Huyser Draadweerstanden worden gebruikt. Het ATB-systeem is een zogeheten treinbeïnvloedingssysteem. Dit helpt de machinist bij het tijdig afremmen bij een rood sein. Dit belangrijke systeem is ingevoerd om aanrijdingen tussen treinen te voorkomen. De directe aanleiding voor het ATB-systeem was de fatale treinramp bij Harmelen in 1962. Sindsdien zijn onze weerstanden breed in het Nederlandse spoornetwerk geïmplementeerd.

Huyser Draadweerstanden levert ook sensoren voor de energiesector, de Bouw en Infra en de petrochemie. Wij produceren de sensors voor de mass flow meters van Bronkhorst High-Tech. Deze mass flow meters regelen en meten de massadoorstroming en druk. In de petrochemie worden mass flow meters gebruikt, maar ook in de gezondheidszorg. Wij werken nauw samen met Bronkhorst aan de ontwikkeling van deze meters. Er worden hoge eisen aan onze sensors gesteld, maar wij zetten ook onze kennis en ervaring in om Bronkhorsts producten te verbeteren.

Bouw en Infra: draadweerstanden op maat

Wij zijn gespecialiseerd in de productie van maatwerk draadweerstanden. Voor verschillende klanten in de sector Bouw en Infra fabriceren wij hoogohmige draadgewonden precisieweerstanden op maat. De werking van een weerstand is minder, wanneer een weerstand niet aan de gevraagde specificaties voldoet. Daarom is de optimale kwaliteit van een weerstand van enorm belang. Huyser Draadweerstanden garandeert de kwaliteit van draadweerstanden op maat.

Wilt u meer informatie over Bouw en Infra? Neem contact op met Huyser Draadweerstanden. 

De draadweerstanden op maat leveren wij van 1 tot 50.000 stuks. Wij maken weerstanden op maat per stuk, maar bedrijven in de Bouw en Infra sector bestellen vaak verschillende soorten of grotere series draadweerstanden. Klanten hoeven bij ons geen minimum aantal weerstanden af te nemen, want zoals gezegd maken wij ze ook per stuk. Dat is een voorbeeld van de flexibiliteit waar wij om bekend staan.

Wilt u meer informatie over Bouw en Infra? Neem contact op met Huyser Draadweerstanden. Wij produceren draadweerstanden, sensors, shunts en weerstandsbanken. Als specialist in weerstanden zijn wij ISO gecertificeerd. Huyser Draadweerstanden kan boogt op jarenlange kennis en ervaring. In 1953 startte Technisch Bedrijf Huyser voor het verwarmen van sigarenkistjes met het vervaardigen van weerstandselementjes. Inmiddels is Huyser Draadweerstanden een fabrikant van kwaliteitsproducten en hebben wij in zowel binnen- als buitenland een uitstekende reputatie.

Contact

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close